Kādu ģeneratoru labāk izvēlēties?

Elektriskais ģenerators ir apdrošināšanas veids pret elektrības padeves pārtraukumiem!

Autonomā barošanas avota iegāde ir aktuāla gan uzņēmumiem, gan privātpersonām. Uzņēmumiem tā ir nepārtrauktas darbības garantija bez pārtraukumiem un bez zaudējumiem. Privātpersonām – tā ir izvairīšanās no būtiskām neērtībām.

Esam papildinājuši mūsu elektrības ģeneratoru klāstu ar jauniem produktiem! Tagad mūsu interneta veikalā ir vēl vairāk CGM zīmola benzīna un dīzeļa ģeneratoru.

Populārākie modeļi ir mūsu noliktavā! Preces, kas atrodas piegādātāja noliktavā, varam piegādāt 1-2 nedēļas laikā

Procedūra pareizai ģeneratora izvēlei mājai vai vasarnīcai ir redzama zemāk. Galvenais pareizas izvēles jautājums ir:

Kuri patērētāji tiks savienoti ar ģeneratoru?

Izvēloties ģeneratoru privātmājai, vasarnīcai vai lauku īpašumam, Jums ir jāsaprot, kuri patērētāji tiks pieslēgti elektroģeneratoram. Tas ir nepieciešams, lai aprēķinātu ģeneratora jaudu.

Patērētāju avoti tiek iedalīti:

  • Aktīvie (omiskie) - pārveido elektrību gaismā vai siltumā. Tie nerada ieslēgšanās strāvas, kas ir daudz lielākas nekā nominālās. Piemēram: kvēlspuldzes, elektriskās plītis, sadzīves tehnika, mazā sadzīves tehnika (gludekļi, fēni, tējkannas), elektroniskās ierīces (televizors, dators, biroja aprīkojums).
  • Reaktīvie (induktīvie) - to konstrukcijā ir elektromotori, kas palaišanas laikā patērē enerģiju vairākas reizes vairāk, nekā darbības laikā. Piemēram: mazas slodzes motoru instrumenti (finierzāģi, urbji, kafijas dzirnaviņas), dārza aprīkojums, lielas slodzes induktīvas iekārtas (sūkņi, gaisa kompresori, UPS, datoru barošanas avoti). Reaktīviem patērētājiem daļa enerģijas tiek iztērēta elektromagnētisko lauku veidošanai, lai izveidotu rotējošu elektromagnētisko lauku, vai kondensatoru uzlādei.

Ģeneratoram pievienoto ierīču jaudas aprēķins.

Nosakot patērētājus, kurus plānots pieslēgt ģeneratoram, ir jāpieskaita visu vienlaikus pieslēgt plānoto ierīču jauda. Katras ierīces jaudu precīzi var atrast tās tehniskajā pasē vai ierīču jaudas tabulā (aptuvenās vērtības) (tabula zemāk).

Ir svarīgi pareizi klasificēt elektroierīces un ņemt vērā, aprēķinot to sākuma jaudu.

Padoms tiem, kas plāno iegādāties ģeneratoru: labāk izvēlēties to ar jaudas rezervi, jo nākotnē ir iespējams pieslēgt jaudīgākus vai papildus patērētājus.

Zinot nepieciešamo jaudu, Jūs varat sākt izvēlēties ģeneratoru savai mājai vai vasarnīcai.

Piemērs aprēķinam:

Ledusskapis, mikroviļņu krāsns, televizors, 8 spuldzes:

Ledusskapis ir reaktīvas jaudas vienfāzes patērētājs ar jaudu 500w (ņemot vērā cos φ) Nepieciešama rezerves jauda 200%, jeb 1000w (kopā 1500w)

Mikroviļņu krāsns ir aktīvas jaudas vienfāzes patērētājs ar jaudu 700w, Nepieciešama rezerves jauda 50%, jeb 375w (kopā 1125w)

Televizors ir aktīvas jaudas vienfāzes patērētājs ar jaudu 300w, nepieciešama rezerves jauda 60% jeb 180w (kopā 480w)

Spuldzēs ir aktīvas jaudas vienfāzes patērētājs, ar jaudu 60w, nepieciešama rezerves jauda 10%, jeb 6w. (kopā 528w)

Kopā 1500w+1125w+480w+528w = 3633w.

Min nepieciešamā ģeneratora jauda: 3.6kw, lai ģenerators darbotos ilgi un uzticami, ražotājs rekomendē to nenoslogot vairāk par 75% no maksimālās jaudas, mūsu piemērā optimālā ģeneratora jauda būs 4.8kw , jeb ekvivalents 6kvA.

Piemēram Itālijā ražots ģenerators SUPER power sērijas: 6000SPE – autonomijas laiks gandrīz 14 stundas, bez degvielas papildināšanas.

CGM Itālijā ražotie portatīvie ģeneratori izmantojami visdažādākajiem pielietojumiem: gan mājsaimniecībās, gan lauksaimniekiem, gan uzņēmumiem. Portatīvie ģeneratori darbojas ar dīzeļdegvielu vai benzīnu, tie viegli startējas ar vienas pogas palīdzību, pieejami dažādi izmēri, ar samazinātu trokšņu līmeni un pieejami modeļi dažādiem pielietojumiem.

 

Uz veikalu

Citi jaunumi
Akcija NKT (N)YM PLUS kabelim! 
Lielisks piedāvājums kabeļu iegādei! Mums ir divas labas ziņas!
17.04.2024
Elektrodrošība ar ABB! 
Pareizai aizsardzības ierīču izvēlei jānodrošina gan pret zemesslēgumiem, gan pret pārspriegumiem.
10.04.2024
Noark Electric informatīvais brokastis! 
Aicinām uz Noark Electric informatīvajām brokastīm, kas notiks mūsu filiālēs Mārupē, Valmierā un Ventspilī.
08.04.2024
×
LV