Parūpējieties par savu drošību savlaicīgi!

 

No 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem autonomajiem dūmu detektoriem.

Kādēļ jāuzstāda dūmu detektori?

Atcerieties, cik bieži jūs dzirdat ugunsdzēsības mašīnas sirēnu. Bet mēs nedomājam par to, ka ugunsdzēsēju mašīna brauc uz vietu, kur notiek briesmīga traģēdija - ugunsgrēks.

Tieši tāpēc, lai novērstu nelaimes gadījumu, mums visiem savās mājās jāuzstāda dūmu detektors. Kā mēs zinām, uguns izplatās ļoti ātri, tāpēc ugunsgrēka gadījumā ir svarīga katra sekunde. Tieši dūmu detektors palīdzēs jums ātri noreaģēt un tādējādi, iespējams, glābt ne tikai savu īpašumu, bet arī radinieku dzīvības.

Kādu dūmu detektoru labāk izvēlēties?

Mēs iesakām jums iegādāties dūmu detektoru no ražotāja Heatcom. Cena jūs noteikti iepriecinās. Šīs produkts ir uz vietas mūsu noliktavā un pilnībā atbilst visiem Eiropas drošības standartiem. Baterijas un montāžas stiprinājumi ir iekļauti komplektā, tāpēc jums nevajadzēs tērēt laiku, meklējot vajadzīgas baterijas.

Cik dūmu detektoru ir nepieciešams uzstādīt mājoklī?

Dzīvoklī jāuzstāda vismaz viens dūmu sensors, bet dzīvojamā mājā – vismaz viens dūmu detektors katrā stāvā.

Kur labāk uzstādīt dūmu detektoru?

Eksistē vairākas nianses par dūmu detektoru izvietošanu. Pretēji valdošajam stereotipam, detektorus nevajadzētu uzstādīt virtuvē, jo tie var reaģēt uz piededzināta ēdiena dūmiem. Kā arī, nevajag izvietot  dūmu detektorus vannas istabā un garāžā. Vislabākā vieta detektora izvietošanai ir koridors, blakus ieejai guļamistabā vai guļamistaba. Tomēr jāapsver doma, lai sensora tuvumā nebūtu caurvēja vai ventilācijas sistēmas, stūru, skapīšu, kas var traucēt dūmu plūšanai vai vietas, kur uzkrājas daudz putekļu. Citas nianses var apskatīt tehniskajā aprakstā.

Kā uzstādīt dūmu detektoru?

Lai uzstādītu dūmu detektoru, vienkārši paredzētajā vietā jāizurbj divi caurumi. Detalizētu informāciju arī var atrast tehniskajā aprakstā.

Kā saprast, ka akumulatora izmantošanas laiks tuvojas beigām?

Normālā darbības režīmā ik pēc 43 sekundēm ir jāmirgo sarkanajam LED indikatoram. Lai pārbaudītu detektora pareizu darbību, piespiediet pogu Test – sāks mirgot sarkanais LED indikators, sirēna pārraidīs trīs skaņas signālus un apklusīs. Kad akumulatora izmantošanas laiks tuvojas beigām, dūmu detektors atskaņos īsus skaņas signālus ik pēc aptuveni 60 sekundēm. Lai detektors darbotos pareizi, jums regulāri jātīra putekļi no sensora un vietām blakus tām. Šim mērķim var izmantot putekļsūcēju ar birstes uzgali.

dūmu detektori

Citi jaunumi
Akcija NKT (N)YM PLUS kabelim! 
Lielisks piedāvājums kabeļu iegādei! Mums ir divas labas ziņas!
17.04.2024
Elektrodrošība ar ABB! 
Pareizai aizsardzības ierīču izvēlei jānodrošina gan pret zemesslēgumiem, gan pret pārspriegumiem.
10.04.2024
Noark Electric informatīvais brokastis! 
Aicinām uz Noark Electric informatīvajām brokastīm, kas notiks mūsu filiālēs Mārupē, Valmierā un Ventspilī.
08.04.2024
×
LV