Kā izvēlēties spuldzi?

No bērnu filmām mēs zinam, ka spūldzīte tiek uzskatīta kā izcilas idejas simbols. Kāpēc? Parastas spūldzes izgudrojums, cilvēkiem, kuri līdz šim nebija redzējuši mākslīgu apgaismojumu, tika uzskatīts par brīnumu. Tagad spūldzes ir viena no mūsu dzīves daļām.

Kā izvēlēties spuldzi?

Cokols. Sadzīvē visplašāk tiek izmantotas spūldzes ar cokolu E14 un E27, bet mūsu internet-veikalā ir pieiejamas arī citas spūldzes, ar vajadzīgiem jums cokoļiem.

Enerģijas patēriņš. Lai saprast kāds būs enerģijas pateriņš jūsu izvēlētai spūldzei, jāskatas uz vatiem (W). Enerģijas patēriņš norāda cik elektroenerģijas terēs spuldze, nevis cik spoži tā spīdēs. Jaunajām LED spūldzēm var būt ļoti mazs W cipars, bet spīdēs tāda spūldze spoži.

Gaismas intensitāte. Šo parametru raksturo lūmeni (lm). Jo lielāks cipars, jo spožāk spīdēs spūldze. Jums jāizvēlas spūldzes spožums, piemērots atbilstošai istabai.

Gaismas temperatūra. Gaismas temperatūru raksturo Kelvini (K). Ja gribat izvēlēties siltu, omilīgu gaismu, tad jāizvēlas 2700K – 3000K, ja gribat balto dienas gaismu, tad 4000K – 6500K. Modernām spūldzēm var mainīt gaismas krāsu temperatūru. Piemērām, Philips Hue gaismekļus var kontrolēt no viedtalruņa un izvēlēties vienu no 16 millioniem gaismas krāsu variantiem.

Gaismas intensitātes regulēšana, jeb dimmēšana (DIM/ND). Ar šo funkciju var regulēt spuldzes spožumu. Ne visām spuldzēm ir šīs parametrs.

Veikals Elektrika.lv piedāvā plašu spuldžu sortimentu no visspopulārākiem un kvalitatīviem ražotājiem: Philips, Osram (Ledvance). Mēs piedāvājam tikai labākas kvalitātes preci.

Skatīt

Citi jaunumi
Akcija NKT (N)YM PLUS kabelim! 
Lielisks piedāvājums kabeļu iegādei! Mums ir divas labas ziņas!
17.04.2024
Elektrodrošība ar ABB! 
Pareizai aizsardzības ierīču izvēlei jānodrošina gan pret zemesslēgumiem, gan pret pārspriegumiem.
10.04.2024
Noark Electric informatīvais brokastis! 
Aicinām uz Noark Electric informatīvajām brokastīm, kas notiks mūsu filiālēs Mārupē, Valmierā un Ventspilī.
08.04.2024
×
LV