Cik stundas jādarbojas ģeneratoram: maksimālais resurss un kā to nesabojāt

Cik ilgi ģeneratoram vajadzētu “atpūsties” - galvenie darbības noteikumi un pazīmes.

Elektroģeneratori, darbināmi ar  degvielu (benzīnu un  dīzeļdegvielu)  Latvijā kļūst populāri. Tagad tie ir sastopami jebkurā pilsētā un pat ciematā, telpās un  pat uz balkona.

Parasti, tie ārkārtas situācijās nodrošina enerģijas padevi slimnīcām, skolām un kritiskajai infrastruktūrai, kā piemēram šoziem Ukrainā – sakarā ar  elektroenerģijas padeves traucējumiem, tas ir būtisks  atbalsts ziemas laikā.

Tajā pašā laikā, daudziem lietotājiem bieži rodas vairāki jautājumi vienlaikus par invertora ģeneratora nepārtrauktas darbības laiku, kā arī par ģeneratora jaudas patēriņu stundā.

Ņemot vērā mūsu pieredzi, vēlamies padalīties ar lietotāja praksi.

 

Benzīna ģeneratora nepārtrauktas darbības laiks

Neskatoties uz ģeneratoru modeļu daudzveidību, vidēji tiem ir līdzīgi parametri. Lielākajai daļai ražotāju benzīna ģeneratoru vidējais nepārtrauktas darbības periods svārstās no 7 līdz 14 stundām. Atšķirība var būt saistīta ar modeļa īpatnībām, izmantotās degvielas veidu, kā arī - ierīces jaudu. Ja tiek pārsniegts ģeneratora nepārtrauktas darbības laiks, tas nekavējoties jāizslēdz un jāļauj visiem komponentiem un sistēmām atdzist.

 

Ģeneratora kalpošanas darbības laiks

Ņemiet vērā, ka benzīna un dīzeļa ģeneratoru dzinēja kalpošanas laiks var atšķirties. Jāatceras ka ģeneratoru ar benzīna dzinēju kalpošanas laiks noteikti ir mazāks nekā dīzeļa ģeneratoriem.

  • Benzīna ģeneratoru kalpošanas laiks - ne mazāks kā 600-800 nepārtrauktas darbības stundas;
  • Dīzeļģeneratoru kalpošanas laiks - līdz 10 tūkstošiem stundām un vairāk.
 

Cik litru degvielas (benzīna) ir nepieciešams, lai nodrošinātu ģeneratora vienas stundas darbu.

  • Šeit ir vērts apzināt, ka ģeneratora degvielas patēriņš ir atkarīgs no tā, ar kādu dzinēju iekārta ir aprīkota.
  • Ģeneratoram ar jaudu līdz 3 kW, stundā nepieciešams aptuveni 0,7-1,1 litrs degvielas;
  • Ģeneratoram, kura jauda pārsniedz 3 kW, stundā ir nepieciešami vismaz 2-2,8 litri degvielas .
 

Benzīna ģeneratora resurss

To ietekmē vairāki faktori. Starp tiem: izejmateriālu (detaļu) kvalitāte, montāža, darbības apstākļi un ilgums, kā arī jāņem vērā  tvertnē ielejamās degvielas īpašības. Elektroģeneratori vidēji kalpo no 2 līdz 10 gadiem.

Vēršam uzmanību tam, ka benzīna ģeneratoram dzinēja darbības resursa pietiek vidēji 3-5 tūkstošiem dzinējstundu. Tajā pašā laikā, modelis ir diezgan iespaidīgs - jo biežāk un ilgāk tiek izmantots ģenerators, jo ātrāk tiek samazināts tā motora resurss un kalpošanas laiks.

 

Uz veikalu

Citi jaunumi
Elektrika Daugavpils - jauna adrese!
Informējam, ka Elektrika Daugavpils filiāle pārceļas uz jaunu adresi!
26.04.2024
Merten un Sedna - ērti un stilīgi slēdžu un rozešu risinājumi! 
Ja plānojat mainīt rozetes un slēdžus, tad tos vēlamies jums piedāvāt stilīgas un skaistas Schneider Electric ražotāja sērijas: Merten un Sedna Design & Elements.
24.04.2024
Aicinām Jūs apmeklēt  pasākumu “Info rīts ar KOPOS KOLIN”
Jums būs iespēja satikt KOPOS Kolin pārstāvjus, apskatīt jaunu ekspozīciju, kā arī saņemt praktiskas un tehniskas konsultācijas no profesionāliem savā jomā.
23.04.2024
×
LV