Kā nepareizs ofisa apgaismojums var radīt vizuālo diskomfortu

Nepareizs ofisa apgaismojums var ļoti negatīvi ietekmēt darbinieku veselību. Sakarā ar intensīvo koncentrāciju, kas nepieciešama ofisa darbiniekiem, un to, ka viņi visbiežāk veic darbu pie datora, ir svarīgi nodrošināt visaugstāko vizuālo komfortu ar apgaismojumu.

Bet kas ir vizuālais komforts, un kā mēs to varam sasniegt?

Sāksim, vispirms definējot pretējo terminu: redzes diskomfortu. Vizuāla diskomforta sajūta ir saistīta gan ar psiholoģisko, gan fizioloģisko ietekmi. Tas ietver acu nogurumu (kas var izpausties sāpīgās, sarkanās un niezošās acīs) un var izraisīt galvassāpes un sāpes plecos. Tas var arī negatīvi ietekmēt veiktspēju, garastāvokli un motivāciju, kā arī palielināt slimības lapas skaitu.

Vizuālajam diskomfortam var būt dažādi iemesli. Tas var būt pārāk blāvs vai pārāk spožs apgaismojums, kā arī gaismas mirgošana vai spīdums.

Parametrs UGR raksturo gaismas spīdumu un mirgošanu, kas ir tik kaitīga cilvēka veselībai. Katrai telpai un darbam, kas tiek veikts šajās telpās, paredzēts savs UGR līmenis. Ofisos, kur cilvēki strādā pie datora, ir jāievēro 16 - 19 UGR standarts.

Saskaņā ar šo rādītāju, Philips piedāvā ofisu lampu: LED panelis RC065B LED34S/840 PSU W60L60 OC Ledinaire, kuru tagad var iegādāties ar atlaidi 33%! Gaismekļi ir uz vietas, mūsu noliktavā Rīgā!

Vizuālais komforts ir būtisks mūsu labklājībai. Ofisos un citā darba vidē pareizs apgaismojums ir ļoti svarīgs, jo darbinieks lielāko dienas daļu pavada savā darbavietā. Ar pareizo apgaismojumu darbs tiek veikts produktīvāk, un darbinieku veselības stāvoklis uzlabojas.

Skatīt

Citi jaunumi
Merten un Sedna - ērti un stilīgi slēdžu un rozešu risinājumi! 
Ja plānojat mainīt rozetes un slēdžus, tad tos vēlamies jums piedāvāt stilīgas un skaistas Schneider Electric ražotāja sērijas: Merten un Sedna Design & Elements.
24.04.2024
Aicinām Jūs apmeklēt  pasākumu “Info rīts ar KOPOS KOLIN”
Jums būs iespēja satikt KOPOS Kolin pārstāvjus, apskatīt jaunu ekspozīciju, kā arī saņemt praktiskas un tehniskas konsultācijas no profesionāliem savā jomā.
23.04.2024
Akcija NKT (N)YM PLUS kabelim! 
Lielisks piedāvājums kabeļu iegādei! Mums ir divas labas ziņas!
17.04.2024
×
LV